we lift
together.

COMPETITION:

WELIFT OFF

Voor iedereen  

Welift brengt mensen samen. De Welift-off is toegankelijk voor iedereen met affiniteit voor gewichtheffen. Er zijn geen bondslidmaatschappen verplicht en strikte kledingvoorschriften gelden ook niet.

Datum

De Welift-off wordt gehouden op 7 juli. De dag wordt verdeeld in tijdsblokken tussen 10:00 en 18:00.    

Locatie

De Welift-off vindt plaats in onze eigen gym in Arnhem. Ben je nog niet op onze nieuwe locatie geweest? Het adres is Laurens Jansz. Costerstraat 5 in Arnhem.

Kosten

De Welift-off is een non-profit evenement met als doel om onze bijdrage te leveren aan de weightlifting community. Inschrijving kost €40 euro, waarbij een T-shirt is inbegrepen.

Toegankelijk

De missie van de Welift-off is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het gewichtheffen, verbinding aan te gaan met elkaar en eigen vaardigheid op een plezierige en veilige manier te ontwikkelen waarbij succeservaring centraal staat. Doormiddel van de Welift-off proberen we de verbinding op te zoeken. Verbinding tussen coach en atleet, maar ook atleten onderling. Deze competitie biedt atleten de uitgelezen kans om tijdens een competitie te zien waar hun training toe heeft geleid.

If you want to go 

far, you go together.

If you want to go

far,  you go together.

you

 go together.

If you want to go far, weightlifting

Waarom de Welift-off

Traditioneel gewichtheffen

De eerste wereldkampioenschappen vonden in Londen plaats in 1891 en al vanaf de eerste moderne Olympische Spelen staat Gewichtheffen op het programma. De sport heeft veel vormen en onderdelen gekend, maar op dit moment bestaat de wedstrijd uit twee onderdelen: Snatch en Clean and Jerk. Om mee te kunnen doen aan deze wedstrijden moet je ingeschreven staan bij een officiële gewichthefbond, voldoen aan kledingvoorschriften en de lifts worden beoordeeld aan de hand van de IWF regelementen. 

Om atleten mondiaal aan elkaar te kunnen meten zijn deze regels nodig. Maar dit zorgt tegelijkertijd voor een hogere drempel om Olympisch Gewichtheffen op een wedstrijd te ervaren. Wij willen deze drempel gedeeltelijk weghalen door middel van de welift-off.  

Welift-off

De Welift-off biedt de kans voor beginners zonder wedstrijdervaring, maar ook voor de wedstrijdsporter om het beste uit zichzelf te halen en verdere wedstrijdervaring op te doen. 

De competitie biedt hetzelfde als het traditionele format waarin de snatch en clean and jerk als wedstrijdonderdelen worden uitgevoerd. Er gelden een aantal uitzonderingen om de toegankelijk te vergroten. Er is geen lidmaatschap verplicht, Je mag liften in de sportkleding waarin jij je fijn voelt en de gewichthefregels die wij toepassen zien op veiligheid en controle. Zie het kopje extra informatie voor de exacte regels.  

T-Shirt Inbegrepen

Bij inschrijving voor de Welift-off zit een shirt inbegrepen ter waarde van €29,95,-. Ook dit keer hebben we een limited edition laten ontwerpen!

Heb je geen coach maar wil je wel meedoen? Er zijn voldoende coaches van Welift om je te ondersteunen tijdens deze wedstrijd.

welift back to basics
welift back to basics
welift

Fun.

Inspirational.

Personal.

Fun.

Inspirational.

Personal.

Fun. Inspirational. Personal.

Efficiënt.

Fun.

Inspirational.Personal

Fun.

Inspirational.

Personal.

Fun.

Inspirational.

 Personal.

Extra informatie

Inschrijven

Get it now

welift-off

De Welift-off is de kans Om een gewichthefwedstrijd te beleven.
Schrijf je nu in! 

Welift-off

De welift-off is dé gewichthefwedstijd voor beginners én gevorderden om strijd aan te gaan met zichzelf!

  • Deelname
  • Wedstrijd begeleiding
  • Welift T-shirt
  • 7 juli
€40