COACHING IS CONNECTING

COURSE:

WEIGHTLIFTING COACH

5 praktijkdagen 

Vertaal de theorie naar de praktijk in 5 inspirerende praktijkdagen.

Online leren

Een uitgebreide handleiding, quizzen en opdrachten om de stof eigen te maken.

Certificering

Word welift coach en zet je zelf in een unieke positie in de markt.

Groepsetting

Leer in een groepssetting, waar samen leren de basis is voor ontwikkeling.

Missie

De course is ontstaan vanuit de overtuiging dat olympisch gewichtheffen een plek verdient in ieders trainingsprogramma. Om deze missie te verwezenlijken, brengen we coaches samen. We verspreiden onze passie en kennis tijdens de course, zodat we samen anderen kunnen inspireren. 

Olympisch gewichtheffen is een lastige sport, waarvoor bepaalde specifieke kennis nodig is. Als coach maak je het verschil. Tijdens onze course zijn communicatie en de manier waarop je je als coach verbindt met je sporter centraal. Relatie tussen coach en atleet is belangrijk voor het verbeteren van prestaties. Alleen dan maak je impact op je klant, binnen en buiten de sportschool.

We are welift.

We lift together.

We are welift.

We lift together.

We are welift.

We lift together.

We lift together.

We are welift.

We lift together.

We are welift.

We lift together.

We are welift.

Domeinen

Fysiologie

De basis van trainen ligt bij het uitlokken van fysiologische reacties. Denk aan verandering van spiermassa en spierkracht of de verbetering van uithoudingsvermogen. De course zet alle relevante onderwerpen over energiesystemen, spiercontracties en spiervezels in het licht van Olympisch Gewichtheffen. Deze fundamentele kennis is de basis voor de opvolgende domeinen.

Biomechanica

De voorwaarde voor het kunnen aanpassen van iemands techniek is het bestuderen van bewegingen. In deze course maken we uitvoerige observaties en analyses van de snatch en clean & jerk. De course focust zich op verschillende analysetechnieken die leiden tot het kunnen benoemen van de bewegingsfouten. Naast het theoretisch kader wordt er veel geoefend met de technieken waarbinnen de cursisten elkaar oberveren, analyseren en corrigeren.

Methodiek & Didactiek

De course brengt een uitgebreide systematiek in het optimaal aanbieden van de (deel)bewegingen van de olympische lifts, binnen groeps- en individuele training. De programmering en organisatie van dit type training komen veelvuldig terug.

welift power camp
welift power camp
welift power camp

Motorisch leren

De theoretische kennis wordt vertaald naar de praktijk doormiddel van uitvoerige oefensituaties en interventies waarin de cursist oplossingen kan bieden voor bewegingsfouten. Er worden verschillende theorieën behandeld om deze boodschap effectief over te brengen. Vanzelfsprekend wordt hierbij rekening gehouden met de verschillende behoeftes van de atleten.

Extra informatie

PRIJSTABEL

Get it now

Gym concept

Gewichthef trainingen worden steeds populairder. We leiden coaches op zodat zij meer kwaliteit en beleving kunnen brengen binnen de gym. Ook in jouw gym? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Coach course

Word welift coach en onderscheid je als coach of personal trainer.

  • 5 praktijkdagen
  • Barbell skills
  • Onderwijsvaardigheden
  • Uitgebreide handleiding
  • Welift certificering
1.150,00 voor 1 jaar

Gym concept

Verhoog de kwaliteit en beleving binnen jouw gym door gewichthef trainingen van welift. We bieden een totaal concept door:

  • Jaarlijkse bijscholing
  • Jaarlijkse licentie
  • Wekelijkse welift trainingen
  • welift coach
  • welift huisstijl in jouw gym

FAQ